Translate My Web

14 Απρ 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ - Η αρχαιότερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα

Η Εθνική Ασφαλιστική είναι η αρχαιότερη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα με συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία άνω των 120 ετών. Ιδρύθηκε την 15η Ιουνίου του 1891 (ΦΕΚ Αρ.177/22.06.1891) με κύριο μέτοχο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και με τη συμμετοχή των: Τράπεζα Κωνσταντινουπόλεως, Προνομιούχο Τράπεζα Ηπειροθεσσαλίας, Γενική Πιστωτική Τράπεζα Ελλάδας και Τράπεζα Βιομηχανικής Πίστεως. 
Σήμερα η Εθνική Ασφαλιστική με την διακριτική επωνυμία Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ» είναι μέλος του μεγαλύτερου και ισχυρότερου Ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και ανήκει κατά ποσοστό 100% στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ETE), με ισχυρή παρουσία όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

1891- 1922

Στις 15 Ιουνίου 1891, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την Ανώνυμο Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων "Η ΕΘΝΙΚΗ", προκειμένου να καλύψει τις τότε ασφαλιστικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Οι εργασίες της εταιρίας επικεντρώνονται κυρίως στους κλάδους Πυρός και Θαλάσσης ενώ γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθεί ο κλάδος Ζωής.

Συμμετέχει σε όλα τα σοβαρά γεγονότα της εποχής είτε με τη μορφή αποζημιώσεων π.χ. φωτιά Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917, είτε με τη μορφή οικονομικής βοήθειας σε σεισμοπαθείς και αντιμετώπισης δαπανών πολέμου το 1897.

1923- 1945

Παρά τις δυσμενείς εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα εκείνη την εποχή, η Εθνική Ασφαλιστική, όχι μόνο καθιερώνεται στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως η μεγαλύτερη αλλά και ως η πιο αξιόπιστη εταιρία της ελληνικής αγοράς.

Στα δύσκολα χρόνια 1940-44, δεν διστάζει να εκποιήσει περιουσιακά της στοιχεία προκειμένου να συντηρήσει το προσωπικό της και να οργανώσει συσσίτια για τους αναξιοπαθούντες.

1946- 1969

Παρά την οικονομική στασιμότητα της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου, η Εθνική Ασφαλιστική συνεχίζει να αναπτύσσεται στους κλάδους Πυρός, Μεταφορών, Αυτοκινήτων, Αστικής Ευθύνης και Εργατικών Ατυχημάτων.

Το 1964 ιδρύει την ναυτασφαλιστική εταιρεία Πλοίων και Αεροσκαφών ενώ μεταστεγάζεται στο κτήριο της οδού Καραγεώργη Σερβίας 8 (Οκτώβριος 1963).

1970- 1990

Την περίοδο 1970 - 1990 η Εθνική Ασφαλιστική ανασυγκροτεί το παραδοσιακό δίκτυο των πρακτορείων, δημιουργεί νέα υποκαταστήματα και πρακτορεία, καλλιεργεί την ανάπτυξη ασφαλιστικής συνείδησης στην Ελλάδα και οργανώνει τις πωλήσεις της.
Το 1980 δραστηριοποιείται ο κλάδος ασφαλίσεων Ζωής & Υγείας της Εταιρίας και δημιουργείται αποκλειστικό δίκτυο πωλήσεων με τη ανάπτυξη του Agency System, κατά τα διεθνή πρότυπα.

1990- 2009
Σε νέα πορεία ανάπτυξης, η εταιρία επανέρχεται σε κερδοφόρα αποτελέσματα, αυξάνει την παραγωγή της και γιορτάζει με μεγαλοπρέπεια τα 100 της χρόνια (1991).

Το 1997 πραγματοποιείται συγχώνευση όλων των ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΣΤΗΡ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, ΕΤΕΒΑ), κάτω από την ομπρέλα της Εθνικής Ασφαλιστικής δημιουργώντας ένα ισχυρό ασφαλιστικό όμιλο, ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Ελληνικής Αγοράς και να ανταγωνιστεί τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της Ευρώπης.

Η νέα πορεία ξεπερνά την εθνική επικράτεια και αποβλέπει στη δραστηριότητα και παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του εταιρικού δικτύου πωλήσεων και αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας στο Bancassurance, η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται στην κορυφή της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς (2005).

Η μεταφορά της έδρας στο υπερσύγχρονο κτηριακό συγκρότημα της Λ. Συγγρού το 2005, αποτέλεσε σταθμό στην ιστορική πορεία της Εθνικής, σηματοδοτώντας το δυναμισμό της νέας εποχής.

2009 έως σήμερα

Η διεθνής οικονομική κρίση βρίσκει την εταιρία με ισχυρή κεφαλαιοποίηση, έτοιμη να ανταπεξέλθει στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής. Με βασική αρχή τον σεβασμό στον ασφαλισμένο, τη μέριμνα για τους εργαζόμενους και την κοινωνική συνεισφορά της στην ελληνική κοινωνία, έχει θέσει σαν ιδιαίτερα σημαντικό στόχο για τα επόμενα έτη την συνεχή βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης και αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους πελάτες της. Παράλληλα συνεχίζει να στέκεται αρωγός στην ελληνική κοινωνία, παρέχοντας ευέλικτα και προσιτά προϊόντα στους τομείς ασφαλίσεων Ζωής, Υγείας και Περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου