Translate My Web

2 Αυγ 2014

Επίσημη ανακοίνωση: Πτώχευσε ο μεγάλος Ρώσος τουρ οπερέιτορ Labirint

Ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους τουρ οπερέιτορ, ο Labirint, που διακινούσε χιλιάδες Ρώσους τουρίστες και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης. 
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη μετά τη γνωστοποίηση χθες βράδυ για συσσωρευμένες οφειλές του συνδεόμενου με τον Labirint  οργανισμού “Ideal Tour” προς την αεροπορική εταιρεία “Orenburg Airlines”, θυγατρική της Aeroflot, που ώθησαν την τελευταία να ανακοινώσει την ακύρωση πάνω από τριάντα πτήσεων της Ideal προς προορισμούς στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία κ.α. αυτές τις ημέρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Rostourism, η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να ακυρώνει πτήσεις, εφόσον το κόστος τους δεν καλύπτεται από την Ideal και καλεί όσους έχουν κάνει κρατήσεις για τις συγκεκριμένες πτήσεις και προορισμούς να επικοινωνούν με τα τουριστικά γραφεία για να ενημερώνονται, πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο.
Αποδείχθηκε τελικά ότι η Ideal Tour δεν μπορεί πλέον να καλύψει τα ποσά που οφείλει για τις πτήσεις που διοργάνωνε η Orenburg Airlines. Ηδη 36 πτήσεις ακυρώθηκαν για τις επόμενες τρεις ημέρες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 7.000 επιβάτες θα επηρεαστούν από την πτώχευση και άλλοι 25.000, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό.
Ο Labirint, μέσω του πρακτορείου Le Grand, συνεργαζόταν με πολλά ελληνικά ξενοδοχεία, κυρίως σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Χαλκιδική και διατηρούσε σημαντική σχέση συνεργασίας με ορισμένους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους. Είχε επίσης συνεργασία με την Aegean Airlines.
Επισημαίνεται ότι η πτώχευση του Labirint είναι η 4η Ρώσου τουρ οπερέιτορ μέσα σε ένα μήνα.

tornosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου